Нещата трябва да се решават институционално.Това беше неконкретният отговор днес на

...
Нещата трябва да се решават институционално.Това беше неконкретният отговор днес на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Асен Василев само за своята оставка говореше, за други не е

" Нещата би трябвало да се вземат решение институционално. "

Това беше неконкретният отговор днес на Кирил Петков - един от съпредседателите на Политическа партия, на въпрос дали се желае оставката на министъра на опазването на здравето Христо Хинков. Крайното решение щяло да е на премиера Николай Денков и на Мария Габриел, разбра се още.

Петков обаче повтори думите на Асен Василев от през вчерашния ден следобяд, че в случай че един министър загуби доверие, би трябвало да си подаде оставката. Бил склонен с Василев.

След което добави, че Василев говорел за своята, не за други оставки.

" Нещата би трябвало да се случват институционално. Първа стъпка през днешния ден - има рецензии към министъра, изслушват го в комисия (днес в действителност се чака в комисията по опазване на здравето да бъде изслушан отстраненият шеф на " Пирогов " - бел. ред).

Втора стъпка - всяко едно решение за уволняване или предопределение на министър... Помните ли по какъв начин стартира това държавно управление - с акад. Денков и Мария Габриел. При тях е главната задача. Много е значимо разделянето на управляващите да си остане там ", сподели той.

После добави:

" Асен Василев, това, което сподели, и аз доста подкрепям неговите думи, е, че всеки един министър по принцип би трябвало да си носи отговорността за дейностите. Той сподели персонално за себе си, че в случай че бюджетът не бъде признат, той ще си подаде оставката. За други оставки не е приказвал ", продължи с уточненията Петков.

Според него изказването на Василев от през вчерашния ден си било напълно ясно - говорел си самичък за себе си. " Опитва се да се сътвори някаква рецесия, няма такава ", твърди Петков, откакто абсурдът към шефа на " Пирогов " и здравния министър е в центъра на вниманието от няколко дни.

" Виждате по какъв начин сътрудниците пробват се да употребяват - приказвах с този по телефона, с този се срещнах...В Политическа партия нито едно решение не се взема без всички водачи.

Връщаме се към институционалността - не да се вземат решение нещата през някакви телефонни диалози.

Колегите от ГЕРБ би трябвало да знаят, че всяко едно решение става финално и само, откакто има лидерска среща. Индивидуалните медийни изяви нямат особена стойност (може да се допуска, че тук Петков има поради много ударното включване сутринта по бТВ на шефа на здравната комисия на Народно събрание Костадин Ангелов, който в пряк ефир атакува здравния министър - бел. ред).

Решението и отговорността за нечия оставка е на акад. Денков и Мария Габриел ", повтори той няколко пъти.

Петков приветствал Денков, " който сподели - освен " Пирогов ", всички държавни лечебни заведения би трябвало да бъдат тествани, тъй като българският народ не е удовлетворен от услугата, която се дава в тези лечебни заведения ".

Той разяснява и тематиката за периода за анулацията на дерогацията. Вчера на бюджетната комисия беше отхвърлена както датата 1 март, по този начин и 1 януари. 

" Призовавам сътрудниците от ГЕРБ да не преговаряме тази тематика на всеки две седмици. Имаше ясна сделка, че датата е 1 март. Всичко друго ми се виждат ненужни драми, които в последно време се случват прекомерно постоянно.

Нека приоритизираме - в този момент бюджет и конституция, по-късно ще отидем при регулаторите. Виждам някакви анонси през медиите (вероятно имайки поради медйното присъединяване на Десислава Атанасова от през вчерашния ден, която напряко съобщи, че една трета от постовете в регулаторите отиват при Движение за права и свободи - бел. ред.). Няма по този начин да се случат нещата ", твърди Кирил Петков.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР